Kaj je spletna delavnica programiranja?

Spletna delavnica za programerje je postopen tečaj, kjer je izkušnja iz predavalnice prenesena na splet. Program smo razvili z izkušnjami pri delu z učenci v živo, tako mlajšimi, kot starejšimi. Spletna delavnica nima omejitev let in je primerna za vse starosti, ponosni pa smo, da lahko tako delavnico ponudimo tudi tistim, z manj izkušnjami, obljubimo vam, vsi bomo rešili naloge in imeli na koncu delujoč izdelek.

Kaj je spletna delavnica - CodeBrainer

Kaj je spletno učenje?

Spletno učenje postaja vedno bolj priljubljeno, prav tako se širi ponudba načinov učenja in poučevanja. Tako lahko v zadnjem času zasledimo tako spletne tečaje, kot spletne delavnice. Pri nas ponujamo tako spletne tečaje programiranja, kot tudi spletne delavnice programiranja. Vendar, kaj je bolje, kako se odločiti?

Tako spletni tečaji programiranja, kot spletne delavnice programiranja imajo svoje prednosti. Tokrat bomo opisali spletne delavnice programiranja.

Kaj je spletna delavnica programiranja

Pri CodeBrainer-ju veliko časa namenimo izboljšavi uporabniške izkušnje, predvsem, kako našim študentom ponuditi najboljšo možno izkušnjo, ko se prvič spopadejo s programiranjem. Prepričani smo, da takrat učenci potrebujejo največ pozornosti, zato smo z njimi na vsakem koraku.

Zagovarjamo tezo, da morata biti na spletni delavnici vedno prisotna dva učitelja, eden izmed učiteljev je izbran za podajanje snovi (predavatelj), predstavi kodo in vodi skupino učencev. Drugi učitelj (inštruktor) pa pomaga učencem pri delu, gleda njihovo kodo in jim svetuje, kaj lahko popravijo in kaj lahko naredijo.

Spletna delavnica programiranja nam nudi možnost, da učenca spremljamo, ko ta piše kodo in imamo tako vpogled v napredek in morebitne napake, ki jih naredi ob spremljanju navodil učitelja. Učitelj razloži snov in pokaže nalogo na ekranu.

Učenec ob delu vidi ekran učitelja (tako kot v živo vidimo projektor), kjer učitelj kaže kodo, slike in ostale materiale, ki pomagajo učencu zaključiti nalogo.

Primeri postavitev oken za delo

Učenec ima 1 ekran (klikni za večjo sliko)
Postavitev za 1 ekran - Spletna delavnica
Učenec ima 2 ekrana (klikni za večjo sliko)
Postavitev za 2 ekrana - Spletna delavnica

Če ima učenec vprašanja, lahko vprašanje zastavi v javni ali zasebni klepetalnici učitelj oz. inštruktor pa mu bo ustrezno odgovoril. Zaradi našega naprednega pristopa, lahko učencem kodo označimo in jim s tem pomagamo, kot to lahko stori učitelj v živo.

Ker ponujamo tako spletne tečaje, kot tudi spletne delavnice lahko to dejstvo s pridom izkoristimo, saj lahko učencem ponudimo materiale za začetek dela. Tako za naloge, kjer je to potrebno učenec prejme že prednaložene datoteke v svojem delovnem okolju.

Učencem pripravimo okolje za programiranje saj vemo, da je to najtežji korak za začetnike, tako učenci do okolja dostopajo preprosto preko spletnega brskalnika, mi pa lahko do njihovega okolja dostopamo z njimi in vidimo njihov napredek.

Na razviti pristop smo zelo ponosni, saj lahko omogočimo učencem sproščeno učno okolje, kjer se lahko uči, sprašuje in stori tudi kakšno napako, kjer mu mi hitro pomagamo.

Prednosti spletne delavnice programiranja

Najbolj vidna prednost spletne delavnice programiranja je, da se učencem ni potrebno voziti na delavnico, saj lahko delavnico opravijo od doma, iz pisarne, kavarne,.... Za učence iz oddaljenih krajev tako zmanjšamo stroške udeležbe.

Ponosni smo na dejstvo, da lahko ponudimo delavnico programiranja tudi na bolj odročnih krajih, kar je velikokrat problem. Za delavnico so se pripravljeni učenci, kar nekaj časa voziti, saj v odročnih krajih Slovenije ni veliko ponudbe.

Brezplačna predstavitev

Pridruži se nam na brezplačni predstavitvi spletne delavnice - Spletni programer za začetnike

Če ste prejeli kodo za popust jo vnesite. (opcijsko)

Po prijavi vam bomo poslali elektronsko pošto z nadaljnimi navodili. Če si mladoleten(a), prosim vnesi podatke svojega starša ali skrbnika.
(prijava trenutno ni mogoča)

Spletna delavnica programiranja je vedno kombinacija spletnega tečaja in pa delavnice v živo, tako si lahko učenec snov ogleda tudi po samem predavanju in ponovi osvojeno znanje. Dodatna prednost pa je, da lahko učenec s tem načinom nadoknadi izzostanek od ene izmed delavnic.

Delo opravljate na vašem računalniku, tako ste lahko bolj zbrani, saj ste navajeni na svoje okolje in nastavitve.

Za vas imamo predpripravljeno okolje, ki deluje na vseh bolj razširjenih brskalnikih, okolje je opremljeno z vsemi sodobnimi tehnologijami in tako ponuja postavite spletnih strani na zelo enostaven in hiter način.

Naš pristop pri spletni delavnici

Spletna delavnica je namenjena delu v živo, takrat se vsa skupina posveti nalogi, ki jo predstavi učitelj. Učitelj po vsakem delu naloge pusti nekaj časa, da učenci poskusijo rešiti nalogo.

Po preteku nekaj časa, se inštruktor posvetuje z učenci in jim pisno svetuje, kaj naj popravijo, kjer imajo napake in jih z dodatnimi usmeritvami spodbuja, da sami rešijo nalogo. Smo mnenja, da se učenec največ nauči, če sam reši probleme in odkrije napake v kodi. Nikoli pa ne pustimo učenca, da bi obdržal napako ampak jo v skrajnem primeru skupaj odpravimo, da lahko nadaljuje z delom.

Po seriji nalog in zaključeni delavnici (večinoma je spletna delavnica sestavljena iz več delavnic) dobijo učenci naloge. Nalogo opravijo samostojno in tako poglobijo znanje, ki so ga prejeli na delavnici. Znanje se dopolnjuje in ni samo enostavna ponovitev.

Učenci narejene naloge oddajo v pripravljeno okolje, da lahko učitelji točno vidijo, kako in na kakšen način so to opravili. Učitelji nalogo v primeru napak pokomentirajo in učencu razložijo, kako lahko rešitev še izboljaša.

Po zadnji delavnici sledi še projekt, projekt predstavimo že tekom delavnic, projekt je sklepno dejanje, kjer učenci prikažejo svoje znanje, hkrati pa dobijo povratno informacijo učiteljev, kako lahko svoje ideje uresničijo.

Učence usmerimo v izdelavo smiselno obsežne naloge, hkrati pa spodbujamo raziskovanje in učenje novih snovi.

Za izdelani projekt učenci prejmejo priznanje in potrdilo o udeležbi.

Projekti nas vedno znova in znova spravijo v dobro voljo, saj učenci prikažejo rešitve, ki vedno presegajo pričakovanja. Po končanem tečaju znajo učenci že zelo dobro iskati načine za izvedbo ideje in tako prikažejo prav zanimive projekte.

Zaključek

Vaše udeležbe se že vnaprej veselimo in vemo, da boste našo delavnico končali z novim znanjem, ki vam bo odprl vpogled v svet programiranja, hkrati pa vam dal dovolj znanja, da boste lahko uresničili vaše lažje ideje ;) (učenci imajo največkrat zelo ambiciozne ideje, in prav je tako)

Brezplačna predstavitev

Pridruži se nam na brezplačni predstavitvi spletne delavnice - Spletni programer za začetnike

Po prijavi vam bomo poslali elektronsko pošto z nadaljnimi navodili. Če si mladoleten(a), prosim vnesi podatke svojega starša ali skrbnika.
(prijava trenutno ni mogoča)