Skodiraj svojo JavaScript igro

Interaktivna online delavnica v živo, kjer bomo skupaj delali igrice
Naredi JavaScript igrico - napovednik
Trajanje: 4x4 šolske ure

Prijava na delavnico

Pridruži se nam na spletni delavnici - Naredi JavaScript igro

Po prijavi vam bomo poslali elektronsko pošto z nadaljnimi navodili. Če si mladoleten(a), prosim vnesi podatke svojega starša ali skrbnika.
(prijava trenutno ni mogoča)

Kaj se boš naučil/a:

 • Kako narediš spletno igro
 • Kako pišeš čist pravo kodo (pri nas pač to znamo in radi kodiramo)
 • JavaScript programiranje (najbolj raširjen programerski jezik)
 • Algoritmičnega razmišljanja
 • Osnove HTML
 • Osnove CSS
 • Uporabljati sodobna orodja IDE (VS Code), Node.JS
 • Kaj je to razhroščevanje in iskanje napak
 • Spletna delavnica v živo
 • Ne le webinar, ampak spletna delavnica
 • Najbolj primerno za starejše od 14. leta
 • Učenje 1 na 1
 • Pomoč na vsakem koraku
 • Delavnica poteka v slovenščini

V interaktivni spletni delavnici v živo boste ob pomoči naših mentorjev spoznali kaj je HTML, CSS in kaj je JavaScript ter ustvarili napredno spletno stran ter tako zakorakali v svet programiranja.

Naša spletna delavnica poteka v živo in je več kot le webinar (video konferenca) - udeleženci aktivno sodelujejo ob predavanju, kjer jih vodimo skozi vsak korak, kar je še posebej primerno za začetnike.

Individualna pomoč
Med vsakim predavanjem boš imel/a zaseben dostop do naših mentorjev. Lahko jih boš vprašal/a karkoli glede snovi in tečaja. Tudi v obdobju v katerem poteka spletna delavnica, boš lahko komuniciral/a z našimi mentorji in pridobival/a koristne informacije v povezavi s spletnim programiranjem.
Učenje skozi delo
Predavanja so oblikovana okoli projekta (spletna igrica). Vsaka naloga je oblikovana tako, da najprej pridobiš osnovno znanje, nato zahtevnejše znanje, medtem ko vseskozi razvijaš omenjeno spletno igro.
Komuniciranje
 • Klepetalnica (Chat) - imel/a boš dostop do zasebne klepetalnice z našimi mentorji
 • Interaktivna Video predavanja
 • Delavnico vodita 2 mentorja, mentorja imata vpogled v tvojo kodo, katero sproti preverjata ter svetujeta popravke in izboljšave)
 • Skupnost - Slack kanal za dodatne naloge, vprašanja, objave,...
Mentorja
codebrainer predavatelji miha cirman

Miha Cirman

S programiranjem se profesionalno ukvarjam že zadnjih 25 let. Računalništvo sem sicer spoznal že kot mulec, ko večina ljudi računalnikov sploh še ni poznala. Na svoji profesionalni poti sem naletel na množico raznolikih izzivov: od algoritmov do načrtovanja sistemov, od spletnih strani do mobilnih aplikacij... Nova znanja sem vedno pridobival na praktičen način, zato jih na enak način želim predati tudi naslednji generaciji programerjev.

Žiga Triller - CodeBrainer predavatelji

Žiga Triller

Z digitalnimi projekti se ukvarjam že vrsto let, vodim jih zadnjih 5 let. Projekti zajemajo vse od preprostih spletnih strani pa do kompleksnih mobilnih aplikacij. Pri svojem delu sem zelo hitro spoznal, da mi znanje programiranja omogoča učinkovitejše vodenje in nadziranje projektov. Zadnja leta svoje izkušnje in znanje uspešno predajam profesionalcem z marketinškega področja.

Kaj moram znati?
 • Potrebujete osnovno poznavanje računalništva, preprosto rečeno: Če znate namestiti aplikacijo na računalnik, je tečaj primeren tudi za vas
 • Angleščina (osnove) - množica izrazov v programiranju se navezuje na angleški jezik. Predavanja bodo potekala v slovenščini, dodatno učno gradivo je v angleškem jeziku.
 • Računalnik - minimalne specifikacije: 4GB RAM, moderen spletni brskalnik (zaželen je Chrome), 2GB prostega prostora na trdem disku
 • Širokopasovna povezava (internetna povezava naj bo vsaj 1 Mbit/s, saj vse poteka preko spleta)
Kaj moram znati - Spletna delavnica - Spletni programer
Mnenja naših študentov
M.W. - "Tečaja sem se udeležila z ničelnim predznanjem spletnega programiranja. Udeležba na tečaju pa me je pripeljala do tega, da se smejim developerskim šalam. Vsekakor mi je odprla obzorja digitalnega sveta, na način, da se znam lotiti iskanja odgovorov na nove digitalne izzive. Ni pa nujno, da bom odgovore našla :)"
T.B. - "Spoznavanje nečesa novega. Dobra predavatelja, ki se res trudita v tem kratkem času podati čim več informacij. Super je, ker sta res pripravljena pomagati. 👍🏻"
A.R. - "Super izkušnja, sedaj mi je veliko bolj jasno za kaj sploh gre v svetu spletnega programiranja, Miha in Žiga sta zelo prijazna in potrpežljiva predavatelja, z ogromno znanja na tem področju. Zahvaljujem se vama za prijetno izkušnjo in odprtje vrat v svet spletnega programiranja."
S.B. - "Zanimivo in razumljivo predavanje, predavatelji pa so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč pri težavah."
J.F. - "Tečaj je za vse, ki bi radi obnovili ali osvojili osnove spletnega programiranja, s sodobnimi jeziki in orodji. Čisti začetniki bodo morali vložiti malo več časa, da vse povežejo in razumejo."
K.R. - "Tekom usposabljanja sem pridobila ogromno dodatnega znanja. Predavatelja sta bila prijazna in pripravljena pomagati. Super je tudi, da smo pridobili dostop do spletnega tečaja, tako da si lahko kadarkoli pogledamo, kaj smo se naučili."
Spletna delavnica - Učni načrt
1. modul
 • HTML, CSS in JS Basics
 • More JS Basics
 • Naredimo prvo igro z uporabo HTML elementov
2. modul
 • Risanje prvih elementov na ekranu
 • Animacija elementov, prvo premikanje
 • Krmiljenje z uporabo tipkovnice
 • Naša prva prava igrica
3. modul
 • Zaznavanje ovir, kako vem, kje je rob
 • Naključnost v računalništvu
 • Dodaj oviro naključno nekam na ekran
 • Trki, kaj to je in kako spišemo zaznavanje le teh
4. modul
 • Izdelava sobe za igrico
 • Točkovanje, kako uredimo stopnjo igrice
 • Dodajanje stilov in piljenje izgleda
Zaključni projekt
Rok: 2 tedna po zadnjem predavanju. Namen: S podanim znanjem naredi svoje sobe in dodaj svoj zaplet v igrico. Pomoč: Mentorja ocenita in pregledata projekte ter svetujeta korake za nadaljnji razvoj. Udeleženec tečaja pridobi certifikat o udeležbi.
"Kot da bi šli na tečaj telovadbe, le da v tem primer pilite svoje veščine spletnega programiranja."

Poslali vam bomo elektronsko pošto z nadaljnimi navodili.
Pogosta vprašanja
Kaj je spletna delavnica?
Spletna delavnica za programerje je postopen interaktiven tečaj, kjer je izkušnja iz predavalnice in osebnega mentorstva prenesena na splet. Naša mentorja vam v realnem času podajata razlago in vam pomagata z naprednimi pristopi (npr. pomoč na daljavo), ki vam približajo občutek predavanja v živo.

Vas zanima še več, prijavite se na predstavitev delavnice.

V katerem jeziku bo potekala spletna delavnica?
Predavanja bodo potekala v slovenščini, učno gradivo je večinoma v slovenščini, nekaj pa v angleščini.
Koliko predznanja potrebujem?
Ne potrebujete predznanja. Spletna delavnica je primerna za popolne začetnike. Če znate na svoj računalnik namestiti Google Chrome brskalnik, je spletna delavnica primerna za vas. :)
Kje bo potekala delavnica?
Delavnica bo potekala izključno na spletu. Lahko se ga udeležite od doma, iz pisarne, kavarne … potrebujete le računalnik in širokopasovno internetno povezavo.
Kaj pa, če med predavanjem neham slediti? Če česa ne razumem? Ko bom potreboval/a pomoč?
Med vsakim predavanjem boste imeli dostop to zasebne klepetalnice (private chat), kjer vam bo na voljo naša mentor in vam bo po potrebi pomagal na vsakem koraku. Mentorja bosta preko posebnih orodji imela dostop do vaše kode, kar jim bo omogočilo hitro pomoč. V celotnem obdobju petih tednov bosta mentorja dosegljiva tudi preko email-a.
Ali potrebujem kakšna orodja oz. aplikacije?
Pred prvim predavanjem je potrebno na računalnik namestiti Zoom in spletni brskalnik (priporočamo Chrome). Vsa ostala orodja oz. aplikacije vam bodo posredovana med predavanji.
Kako lahko utrjujem snov?
Vsi naši učenci bodo dobili dostop do učnega gradiva oz. spletnega tečaja (dostop boste imeli tudi po zaključku spletne delavnice). Omenjeni tečaj vam bo pomagal pri osvajanju znanja v lastnem časovnem okviru in vam bo omogočal, da predelate snov tudi, če zamudite eno predavanje. Za dodatne razlage pa vam bodo vsekakor na voljo naši strokovnjaki.
Ali bom lahko imel/a stik z ostalimi učenci?
Postavljena bo Slack kanal, kjer boste lahko komunicirali s sošolci tudi po izvedbi delavnice.
Kakšna je primerna starost?
Imamo omejitev na 13+ let starosti. Če si mladoleten(a), prosim vnesi podatke svojega starša ali skrbnika in pridobi njegovo soglasje.
Ali je kaj domače naloge?
Po vsakem predavanju boste prejeli domačo nalogo, ki vam bo pomagala povzeti v tistem tednu predelano snov. Po zadnjem predavanju boste prejeli krajši osebni projekt, s katerim boste ponazorili svoje razumevanje obdelane snovi.
Kako lahko plačam?
Vsa plačila se lahko izvedejo s kreditno kartico preko sistema PayPal ali položnico. Možno je tudi obročno plačilo in sicer 50% vrednosti pred začetkom delavnice in 50% pred začetkom 3. modula delavnice. V kolikor drugi del plačila ni poravnan, se posameznik ne more več udeležiti delavnice. Za obročno odplačevanje nam pišite na mail.
Kakšni so pogoji za vračilo denarja?
V primeru odjave najmanj 1 dan pred prvim predavanjem vam povrnemo celoten znesek (brez vprašanj). Če po končanem prvem predavanju z delavnico ne boste zadovoljni, vam bomo vrnili celoten znesek pod pogojem, da nam pomagate in boste izpolnili vprašalnik, ki nam bo omogočil izboljšati delavnico. Kasneje vračilo ni možno.
Ali lahko obiskujem delavnico, tudi če sem zaposlen ali če redno študiram?
Delavnica je prilagojena tako, da se čimbolj sklada z vašimi urnikom, saj poteka le par ur na teden.
Kako lahko stopim z vami v stik?
Z nami lahko stopite v stik preko spletne klepetalnice online chat na telefon 069/932-101 ali na info@codebrainer.com
Se v tebi skriva programer?
Preveri ali se v tebi skriva programer? Pošlji mi kviz.